Z Ostravy do Vídně se nelétá, chystají se návazné spoje

ČTK ČTK
20. 5. 2013 12:36
Provoz na lince a prodej letenek chce společnost Danube Wings obnovit nejpozději v červnu
Letiště Ostrava.
Letiště Ostrava. | Foto: www.airport-ostrava.cz

Mošnov (Novojičínsko) - Slovenská společnost Danube Wings pozastavila lety z mošnovského Letiště Leoše Janáčka Ostrava do rakouské Vídně. Důvodem je příprava spolupráce s mezinárodní aliancí leteckých společností ohledně návazných spojení. Provoz na lince a prodej letenek chce společnost obnovit nejpozději v červnu.

Mluvčí letiště Michaela Kubešová ČTK řekla, že linkou do Vídně cestuje hlavně obchodní klientela. Jednání o napojeních na další linky z Vídně jsou podle ní ve finální fázi.

Rovněž linka z Mošnova do izraelského Tel Avivu byla na léto přerušena. Důvodem byla bezpečnostní situace v Izraeli. "Ta linka ale vždy byla na léto přerušena, létala na jaře a na podzim. Vždy o ni byl zájem, lety byly plné. Zatím nemáme informace o tom, že by na podzim nepokračovala," řekla Kubešová.

Z ostravského letiště létají nyní pravidelné linky jen do Prahy a Paříže. V sezoně se z Mošnova létá také do turistických destinací zejména ve Středomoří. Novou linku získá Ostrava už příští týden: od 4. června přibude k pravidelným destinacím Londýn.

 

Právě se děje

Další zprávy