Vedení Sazky vybralo investora, jeho jméno ale tají

Ekonomika Ekonomika
30. 1. 2011 15:18
Po Sazce pokukuje Karel Komárek mladší, spojil se se Synotem
Foto: Jan Langer

Praha - Představenstvo Sazky přijalo na nedělním mimořádném zasedání jeden z předložených návrhů na řešení situace společnosti.

Deníku Aktuálně.cz to bez dalších podrobností sdělil mluvčí loterijní společnosti Zdeněk Zikmund. Dodal, že o výsledcích bude informovat v úterý.

Podle Jiřího Kejvala z Českého olympijského výboru představenstvo posuzovalo nabídky sázkařského holdingu Synot a společnosti Penta, majitele Fortuny.

"Další výpůjčky už nestačí, Sazka jednoznačně potřebuje strategického investora," řekl Kejval v Otázkách Václava Moravce.

Hospodářské noviny napsaly, že podle neoficiálních informací nakonec představenstvo rozhodlo o tom, že bude nadále vyjednávat se společností eInvest Martina Ulčáka.

Komárek chce do hry

Jednání se podle něj zúčastnil i český ropný král Karel Komárek mladší, majitel skupiny KKCG.

Právě on je podle serveru iHNed novým hráčem v boji o loterijní společnost. "Komárkova skupina skoupila vlastní balík pohledávek za Sazkou, má zájem do firmy nalít potřebné miliardy korun a podílet se na jejím ozdravení," řekl serveru nejmenovaný zdroj.

Komárek údajně spolupracuje právě se Synot Holdingem, který pomoc zadlužené Sazce nabízel už koncem loňského roku.

"Dostáváme se tam, kde jsme mohli být před dvěma měsíci. Je otázka, jestli na některé rozhodnutí již není pozdě," poznamenal k tomu předseda tenisového svazu Ivo Kaderka.

Vítek může zablokovat valnou hromadu

Dosud patřil k největším zájemcům realitní magnát Radovan Vítek, který skoupil pohledávky za půldruhé miliardy.

Před pár dny navíc oznámil, že vlastní i bezmála třetinu dluhopisů, které loterijní společnost vydala, aby měla peníze na stavbu arény ve Vysočanech. To by v praxi znamenalo, že může podle dluhopisové dokumentace zablokovat valnou hromadu společnosti - a tedy i jednání s potenciálními investory.

"Pokud nedostanu přijatelnou nabídku, dokoupím další dluhopisy Sazky tak, abych získal nadpoloviční podíl na dluhopisech. Nákupy mám předjednané," pohrozil.

Sazka přitom doposud ve všech svých plánek počítala s tím, že se s majiteli dluhopisů dohodne na snížení dluhu a prodloužení splatnosti.

O Sazku se oficiálně ucházejí stále jen tři zájemci, kteří předložili své nabídky: kromě Penty a Synotu i eInvest Martina Ulčáka.

 

Právě se děje

Další zprávy