Tesco propustilo 560 manažerů, nabralo víc prodavačů

ČTK ČTK
3. 9. 2012 17:08
Restrukturalizace se týká pražské centrály společnosti i vedení prodejen
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Tesco

Praha - Obchodní řetězec Tesco v Česku zrušil 558 pracovních pozic manažerů a specialistů a naopak vytvořil 506 nových pracovních míst v prodejnách. "Dopad na celkovou zaměstnanost je neutrální," sdělila Michaela Vinterová ze společnosti Tesco Stores ČR.

Restrukturalizace se týká pražské centrály společnosti i vedení prodejen. Šéfové obchodního řetězce Tesco původně počítali s tím, že zruší či sloučí až 900 pozic manažerů a specialistů. Tesco změny projednalo s odboráři, kteří už delší dobu upozorňovali na to, že v prodejnách Tesco je málo personálu.

V nových prodejnách bude 930 pracovních míst

"Nově vytvořené pozice prodavačů nám umožní se více zaměřit na poskytování služeb našim zákazníkům," komentoval dnes změny ve struktuře zaměstnanců personální ředitel Tesco Stores ČR Karel Foltýn.

Tesco do konce letošního finančního roku díky otevření nových prodejen vytvoří 930 nových pracovních míst. "Restrukturalizace tak nebude mít negativní dopad na celkovou zaměstnanost. Tesco Stores i nadále zůstane s přibližně 15 000 zaměstnanci největším tuzemským zaměstnavatelem v oblasti maloobchodu," podotkla Vinterová.

Tesco vstoupilo na tuzemský trh v roce 1996 a nyní v Česku provozuje 230 obchodů, 19 čerpacích stanic a sedm obchodních center.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hledáte volná pracovní místa?

 

Právě se děje

Další zprávy