Tesco Business Game

Tesco Business Game
Do hry se přihlásilo 217 tříčlenných týmů z pěti zemí Evropy. Největší zájem měli Slováci, následovali Maďaři a Češi. V průběhu hry se počet soutěžících skupin snížil. Například v ČR jich zůstalo 36.
A už jsme uvnitř systému. Takto vypadalo "pracoviště" manažera prodeje. Tabulka zboží, které máme na skladě, tabulka toho, co je na prodejně, tabulka objednávek nebo zkaženého jídla na vyhození. U každého výrobku platilo, že se jej do regálu vejde určité množství, u kuřete se například jednalo o deset kusů. Pokud jste jich chtěli poslat do obchodu 170, museli jste si tudíž zamluvit 17 polic. Na konci hry jsem tato čísla, stejně jako ceny jednotlivého zboží znala zpaměti.
Takto vypadala prodejna, kterou jsme na počátku "převzali". Alkoholu v ní bylo dost, televizory chyběly.
Podařilo se naklikat první objednávky. Brzy jsme zjistili, že některé zboží přijde až po dvou nebo třech kolech. Tabulka ukázala, kolik kdy budeme platit a kolik bude na který úkon třeba zaměstnanců. Ty najímal, školil a nebo propouštěl ředitel týmu.
Foto: Tereza Holanová
Tereza Holanová Tereza Holanová
6. 5. 2012 23:00

V rámci online hry Tesco Business Game si studenti mohli vyzkoušet, jaké je to řídit supermarket. Do soutěže, která trvala celkem šest týdnů, se zapojilo přes 200 týmů pěti evropských zemí. Kromě nejistého trhu a nevypočitatelných zákazníků se účastníci museli potýkat i s nejasnými pravidly a špatnou komunikací.

 

Právě se děje

Další zprávy