Tele2 odchází z Česka

Marek Odstrčilík
3. 5. 2006 13:40
Praha - Telekomunikační firma Radiokomunikace koupila českou pobočku Tele2. Podle odborníků jde o další krok v konsolidaci českého telekomunikačního trhu.
Foto: Aktuálně.cz

Podle místopředsedy představenstva Radiokomunikace Scotta Bakera se pro zákazníky Tele2 v tuto chvíli nic nemění. "V brzké době se však mohou těšit na cenově přitažlivou nabídku služeb," dodal Baker

"Počtem zákazníků se tak České radiokomunikace stanou druhým největším operátorem pevných linek v České republice hned po Českém Telecomu a největším alternativním telekomunikačním operátorem u nás s počtem zákazníků v řádu statisíců," řekl Baker.

Podle analytika Petra Bárteka z firmy Cyrrus to bude pro stávající zákazníky TELE2 přínosem. "Radiokomunikace mají velmi dobré pokrytí. Z toho budou moci zákazníci těžit," dodal Bártek.

Marketingový ředitel Radiokomunikací Miroslav Semrád je přesvědčen, že zákazníci Tele2 budou moci využívat moderní služby přímo na vlastních sítích Českých radiokomunikací.

"Mezi zákazníky Tele2 výrazně převažují domácnosti. Domácí segment má na rozdíl od firemního, na který se alternativní operátoři zatím především zaměřovali, obrovský růstový potenciál," dodal Semrád.

O tom, že dochází ke konsolidaci telekomunikačního trhu u nás není pochyb. V minulém roce koupila společnost GTS Novera operátory Contactel, Nextra a Telenor Networks. Novera vznikla rok předtím sloučením telekomunikačních firem GTS a Aliatel.

Tele2 se na českém trhu od svého vstupu v roce 2000 zaměřuje na poskytování telekomunikačních služeb domácnostem. Nejdříve nabízela bezdrátový internet a od roku 2002 i hlasové služby, které mnohdy nabízí za nižší ceny než například dominantní Český Telecom.

Skupina Tele2 působí v 25 zemích, kde nabízí služby 29 milionům zákazníků.

Radiokomunikace vstoupily na telekomunikační trh pro domácnosti v roce 2003 nabídkou internetového připojení a telefonování. Do té doby poskytovaly telekomunikační služby ostatním operátorům a velkým firmám.

Firma je rovněž dominantním provozovatelem rozhlasových a televizních vysílačů. Majoritním vlastníkem společnosti je přes firmu JTR Management konsorcium Bivideon. Radiokomunikace vlastní 39,2 procenta v mobilním operátoru T-Mobile.

 

Právě se děje

Další zprávy