První síť diskontních hotelů bude v Česku do pěti let

rg
23. 10. 2007 11:30
Vybuduje jí irská firma Quinlan Private.
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Irská společnost Quinlan Private se chystá vystavět v České republice síť takzvaně diskontních hotelů. Nejpozději do pěti let zde chce mít tři až čtyři takové hotely. Umístěny by měly být v Praze, Brně a Ostravě.

Informaci dnes přinesly Hospodářské noviny.

Přesný počet hotelů a výši investice nemohl mluvčí firmy Quinan Private Golub David Clark pro HN uvést. Zřejmé dosud ani není, zda se hotely budou stavět nebo kupovat.

Cíl: střední Evropa

Celkem chce společnost zavést v Česku, Polsku a Maďarsku 15 diskontních hotelů. Hranicí investice pro všechny státy dohromady je částka 400 milionů eur. V Budapešti již mají vybraný jeden pozemek.

Quinlan Private v létě koupila za 1,165 miliardy eur 21 hotelů irské společnosti Jurys Doyle Hotel Group. Ta koncept levných tří až čtyř hvězdičkových hotelů před časem představila v Irsku, Velké Británii a Spojených státech.

Překvapení pro Čechy

Během pěti let chce po celé Evropě rozšířit síť na 75 zařízení. Uskrovnila se oproti dva roky starému plánu na vybudování sítě čítající 120 hotelů.

V Česku zkušenosti s diskontní formou ubytování doposud nejsou.

Generální sekretář Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek dokonce uvedl, že neví, co si pod oním termínem má představit. Předpokládá ale, že budou mít vliv na hotelnictví v nižším segmentu.

 

Právě se děje

Další zprávy