Projekt Bubny žije dál, Orco mu spustilo webové stránky

Ekonomika Ekonomika
17. 2. 2010 17:16
Orco Property Group bojuje o přežití, snu o nové čtvrti se však nechce vzdát.
Plány Orca jsou velkolepé. Výstavba nové čtvrti má přijít na více než 70 miliard korun.
Plány Orca jsou velkolepé. Výstavba nové čtvrti má přijít na více než 70 miliard korun. | Foto: Orco Group

Praha - Pařížský obchodní soud se sice ještě nevyjádřil k dalšímu záchrannému plánu developerské společnosti Orco, přesto tento kolos, který již téměř rok stojí na okraji propasti, plánuje velkolepou budoucnost.

Společnost spustila internetové stránky www.prague-bubny.com , které představují "vlajkovou loď" mezi jeho projekty - výstavbu nové čtvrti v pražských Bubnech.

Ta by měla vzniknout na území o rozloze 27 hektarů a dřívější odhady mluví o ceně 70 miliard korun.

"Orco nemá ambici developovat celé Bubny. To území je veliké a trh bude absorbovat nabídku z tohoto území několik let," řekl ČTK viceprezident Orka Aleš Vobruba. "Pracujeme na konceptu území a na územním plánu. Po jeho schválení bude možné celé území rozdělit na určité zájmové zóny, které následně budeme moci rozvíjet sami, nebo je prodat," dodal.

Projekt ovlivní i nový územní plán Prahy, který nyní připravuje pražský magistrát a který by měl platit od roku 2012.

Orco si však bude nejprve muset poradit se svou vlastní budoucností. Od loňského března je v soudní ochraně před věřiteli, která však s letošním březnem vyprší. Záchranný plán, který leží na pařížském obchodním soudu, je již druhý v pořadí. Ztráta společnosti Orco Property Group vloni vystoupala na 201 milionů eur.


 

Právě se děje

Další zprávy