Ocelárna Evraz Vítkovice Steel obnovila provoz

ČTK ČTK
3. 1. 2013 11:36
Okolo 300 zaměstnanců se tak vrací do obvyklého pracovního procesu
Foto: Ondřej Besperát

Ostrava - Ocelárna společnosti Evraz Vítkovice Steel (EVS) v Ostravě, jejíž provoz byl na počátku října pozastaven, se dnes znovu rozjela.

Okolo 300 zaměstnanců se tak vrací do obvyklého pracovního procesu. ČTK to dnes řekl mluvčí EVS Jaromír Krišica. "Od rána ocelárna jede. Před polednem by měl z kontilití začít proudit nepřetržitý proud oceli," řekl Krišica. 

Pozastavení provozu firma v říjnu zdůvodnila nízkou poptávkou na trhu válcovaných výrobků a také úsilím společnosti o optimalizaci zásob surovin. Zaměstnanci ocelárny se od té doby střídali například při pracích na údržbě, nebo byli s částí mzdy doma. 

Ocelárna podle Krišici mohla obnovit výrobu, protože se dohodla se společností ArcelorMittal Ostrava na dodávkách surového železa. Dohoda zatím platí do února. 

EVS je třetí největší českou hutní společností, vyrábí ocel a válcované produkty. Zaměstnává přes 1100 lidí. Od roku 2005 je součástí ruské skupiny Evraz, což je přední ocelářská a těžařská společnost a producent vanadu, která kromě Ruska a ČR působí na Ukrajině, v USA, Kanadě, Itálii a Jižní Africe. Podíl ve společnosti vlastní ruský miliardář Roman Abramovič.

 

 

Právě se děje

Další zprávy