Obchod za miliardy je hotový, PPF a J&T se spojují

Tomáš Fránek
16. 2. 2009 15:30
PPF a J podepsaly dohodu o společném podniku
Foto: PPF

Brno - Spojení dvou silných finančních skupin v době hospodářské krize je skutečností. Společnost PPF miliardáře Petra Kellnera a česko-slovenská investiční skupina J&T podepsaly dohodu o vytvoření společného podniku působícího v energetice a průmyslu.

Podle tiskové zprávy vzniká holding kombinací vkladu a prodeje energetických a průmyslových aktivit ze skupiny J&T a skupina PPF v něm získá podíl ve výši 40 procent za šest miliard korun. Dalších 40 procent je v držení společnosti J&T a 20 procent vlastní Daniel Křetínský, který bude v nově vytvořeném holdingu odpovídat za manažerskou správu.

Vznikající holding zahrnuje více než 20 podniků, které působí v oblasti výroby elektřiny a tepla, obchodu s elektřinou, výroby energetických kotlů a turbín, energetických montáží. J&T vloží do společného podniku vloží své nejcennější společnosti jako Pražskou energetiku ČKD Blansko nebo výrobce autobusů SOR Libchavy.

"Holding vytvářený se skupinou J&T a Danielem Křetínským má značný růstový potenciál. Naše investice do něj je jednou z forem, kterými chce PPF participovat na příležitostech, jež nabízí současná tržní situace," uvedl akcionář skupiny PPF Jiří Šmejc.

Dodal, že investiční záběr holdingu se nebude omezovat jen na český a slovenský trh, ale také na země střední a východní Evropy, Rusko a země Společenství nezávislých států.

 

Právě se děje

Další zprávy