Nový obr mezi cestovkami, CK Fischer koupila konkurenta

Petr Kučera Petr Kučera
4. 5. 2011 13:15
CK Fischer koupila čtyřku na trhu, společnost CK NEV-DAMA

Praha - Cestovní kancelář Fischer koupila 100 procent akcií konkurenční společnosti CK NEV-DAMA. Vznikla tak největší cestovní skupina v České republice s více než 250 tisíci klienty.

Roční tržby obou cestovních kanceláří dosahují v součtu téměř tři miliardy korun. „Během následujících tří let chceme zvýšit počet klientů na 280 tisíc a tržby na 3,6 miliardy korun," říká Miloslav Vyhnal, předseda představenstva CK Fischer a investiční ředitel skupiny KKCG.

NEV-DAMA má i nadále působit pod vlastní značkou. Beze změn zůstává i její dosavadní vedení.

Cestovní kancelář Fischer, patřící do skupiny KKCG miliardářské rodiny Komárkových, si od spojení slibuje rozšíření své nabídky lyžařských zájezdů do Alp. Právě NEV-DAMA je jedničkou na trhu v oblasti lyžařských zájezdů.

Transakci, jejíž hodnotu společnosti nechtějí zveřejnit, ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Společnost NEV-DAMA vznikla v roce 1998. Vloni odbavila 123 tisíc klientů a patří jí čtvrté místo na trhu.

CK Fischer založil v 90. letech podnikatel Václav Fischer, její dluhy musel v roce 2003 řešit prodejem právě skupině KKCG.
Tržby CK Fischer vloni přesáhly 2,1 miliardy korun, zisk před zdaněním dosáhl 43 milionů.

"V krizových letech 2009 a 2010 nám klesly tržby o necelou pětinu, což považujeme za mimořádný úspěch vzhledem k dopadům krize na cestovní ruch," říká šéf CK Fischer Jiří Jelínek. Kromě finanční krize připomněl také problémy kvůli islandské sopce a situaci v Řecku.

Mezi trojici největších cestovek na trhu patří kromě CK Fischer také Exim Tour a Čedok.

 

Právě se děje

Další zprávy