Lůžka z Linetu dobývají francouzský trh

Red Eko
10. 4. 2006 11:33
Praha - Společnost Linet dodá do dvou významných francouzských nemocnic 2 320 lůžek v celkové hodnotě 190 milionů korun. Jedná se o nějvětší zakázku v historii firmy.
Linet dodá lůžka Eleganza Standard do francouzských nemocnic.
Linet dodá lůžka Eleganza Standard do francouzských nemocnic. | Foto: www.linet.cz

"Získání těchto zakázek svědčí o vysoké konkurenceschopnosti lůžek Linet, protože jsme porazili hned dva významné světové výrobce zdravotnické techniky. Kontrakty jsou opravdovým průlomem při dobývání francouzského trhu," komentovala zakázku Christine Leberre, obchodní ředitelka Linet France.

Do Centre Hospitalier Universitaire de Montpellier, která patří k největším univerzitním nemocnicím ve Francii, dodá Linet France v průběhu následujících čtyř let 2 000 lůžek Eleganza a 300 intenzivních lůžek Eleganza ICU.

"Jde o nemocnici s kapacitou 3 000 lůžek a 8 000 zaměstnanci. Ve francouzském prostředí platí za důležitou referenci, která pomůže Linet France v dalších výběrových řízeních," uvedl Filip Kutiš, obchodní zástupce Linetu pro Evropu.

Foto: www.linet.cz

Během letošního roku vybaví Linet France ještě Centre Hospitalier Universitaire v jihofrancouzském Nice 20 intenzivními lůžky Multicare. "Dodávka do této prestižní univerzitní nemocnice pasuje Linet France do role významného hráče v segmentu intenzivních nemocničních lůžek," řekla Christine Leberre.

Společnost Linet je jedničkou na českém trhu a v oboru zdravotnické techniky patří mezi pět největších firem na světě. Obrat společnosti se 320 zaměstnanci dosáhl v obchodním roce 2004/5 celkem 1,06 miliard korun.

Ročně se v Linetu v Želevčicích u Slaného vyrobí přes 20 tisíc lůžek, dále pak široký sortiment matrací, pacientských stolků a zdravotnického nábytku.

 

Právě se děje

Další zprávy