Luxusní sklárna Moser má nové vlastníky. Majiteli jsou bývalí manažeři Škody Plzeň

ČTK ČTK
5. 12. 2016 8:14
Sklárna Moser má nového vlastníka. Z minoritních akcionářů Jiřího Zapletala a Josefa Brože se stali výhradní majitelé. Společnost Moser patří mezi nejexkluzivnější značky v České republice. Podle účetní uzávěrky v roce 2015 hospodařila s tržbami přes 402,3 milionů korun a ziskem před zdaněním ve výši 11,4 milionu korun. Výrobky karlovarské sklárny vlastní významní státníci i panovníci světa.
Sklo Moser.
Sklo Moser. | Foto: Aktuálně.cz

Karlovy Vary – Karlovarská společnost Moser, výrobce luxusního skla, změnila vlastníky. Po několika letech v roli minoritních akcionářů se stali Jiří Zapletal a Josef Brož výhradními vlastníky firmy. Informovala o tom mluvčí společnosti Hana Wollerová.

Oba noví vlastníci se v minulosti podíleli na restrukturalizaci Škody Plzeň, Zapletal nejprve jako výkonný ředitel a poté jako generální ředitel a Brož jako autor plánu finanční restrukturalizace.

Cílem vlastníků je, aby Moser využil svou schopnost vyrábět jedinečné a krásné sklo k svému dlouhodobému rozkvětu. "Přebíráme Moser s úctou a respektem a chceme ho dále rozvíjet tak, abychom na něj mohli být hrdí my, jeho zaměstnanci i celá Česká republika. Moser určitě patří mezi podniky, kterým se říká rodinné stříbro, a tak s ním také budeme zacházet," uvedl nový předseda představenstva společnosti Jiří Zapletal.

Valná hromada jmenovala novým ředitelem společnosti Františka Schneidera, který v minulosti působil mimo jiné jako generální ředitel Dell pro Českou republiku a obchodní ředitel a člen představenstva O2.

Společnost Moser patří mezi nejexkluzivnější značky v České republice. Podle účetní uzávěrky v roce 2015 hospodařila s tržbami přes 402,3 milionů korun a ziskem před zdaněním ve výši 11,4 milionu korun. Výrobky karlovarské sklárny vlastní významní státníci i panovníci světa. Moser vyrábí už tradičně i hlavní ceny, Křišťálové glóby, pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary.

Když před několika lety sklárna dokončila své návštěvnické centrum, umožnila zájemcům i pravidelné prohlídky sklárny za provozu. Stala se tak i významným turistickým cílem, který každoročně přiláká desítky tisíc návštěvníků.

 

Právě se děje

Další zprávy