Designové křeslo: skvostný vánoční dárek

Ingrid Špátová
2. 12. 2011 13:00
Designové křeslo jako luxusní vánoční dárek. Vybrali jsme několik solitérů mezi křesly
Foto: Aktuálně.cz

Pod vánočním stromečkem nemusí ležet jen ponožky a deodorant. Může tam stát i netradiční a luxusní dárek - designové křeslo. Křeslo je důležitým prvkem v místnosti, ať už má sloužit ryze jako odpočinkový nábytek nebo výrazný dekorativní prvek. Ideální je však spojení obou funkcí dohromady. Zde je pár kousků, které by jistě pod stromečkem potěšily někoho blízkého.

Dřevěné čalouněné křeslo Cordoba „DESIGN & WOOD" je navržené proslulým designérem Tomem Kelleym. Opěrky má z ohýbaného masivního bukového dřeva, čalouněný sedák je  v několika barevných provedeních z látek, kůží či eko-kůží. Povrch křesla je upraven mořením a lakováním. Jeho cena je zhruba devět tisíc korun.

Retro padesátých let si užije obdarovaný luxusním křeslem Coconut - Vitra v designu George Nelsona. Křeslo je přirovnáváno k rozříznutému kokosu a je pohodlné při sezení v různých polohách. Několik barevných variant z kůže s chromovou podnoží je k dostání za sedmdesát pět a půl tisíce korun.

Mohutné otočné křeslo Caroline z bílé syntetické kůže na centrální kovové noze zaručuje exkluzivní pohodlí u televize, čtení či odpočinku. S patnáctiprocentní slevou v design outletu je k dostání za 4 790 korun.

Vrcholem v pohodlí a relaxaci jsou křesla Wegett Classic vyráběná ručně v České republice. Jsou bez pevné vnitřní konstrukce, výplň z polystyrénových kuliček se tvaruje podle ergonomie těla. Nabídka je v nekonečně mnoho barevných kombinacích, které si zákazník může sám zvolit. Křeslo lze pořídit za 1 899 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy