Kellnerovi bankéři opouštějí ústeckou Setuzu

aju
27. 11. 2007 9:25
Rozhodli se v projektu s ViaChemem nepokračovat

Praha Jen zhruba půl roku ovládala společnost PPF Investments napojená na nejbohatšího Čecha Petra Kellnera společně se skupinou ViaChem ústeckou potravinářskou firmu Setuza. Nyní podle informací deníku Aktuálně.cz společný podnik opouští.

"PPF splnila to, co jsme si dohodli. Tedy pomohla jako finanční partner při restrukturalizaci Setuzy. Jednali jsme i o další spolupráci, ale PPF se nakonec rozhodla odejít," potvrdil deníku Aktuálně.cz Jan Sotona, mluvčí ViaChem Group. Podle něj to pro Setuzu žádné ohrožen či problém nepředstavuje.

Vyjádření PPF Investments se pokouší deník Aktuálně.cz získat.

PPF a ViaChem společně ovládali firmu Campaspol, která je nynějším vlastníkem Setuzy. Koupila ji od manažerské společnosti M.L. Moran, která ji loni na podzim získala od dnes uprchlého kontroverzního podnikatele Tomáše Pitra.

Je to zhruba rok, co se Setuza dostala do velkých potíží. Stát do ústeckého podniku poslal exekuci, protože po Setuze vymáhal miliardovou pohledávku.

Noví vlastníci se letos na jaře nakonec se státem dohodli, že zaplatí 1,1 miliardy korun a podnik tím "vykoupí". V červenci pak peníze stát dostal a Setuza se mohla vrátit k běžnému provozu.

 

Právě se děje

Další zprávy