Jednání o prodeji Travel Service jsou ve finále

hpv
10. 9. 2007 8:55
Smlouva s Icelandair by měla být podepsána za pár dní
Foto: Travel Service

Praha - Jednání o prodeji Travel Service jsou ve finále. "Smlouva s islandskou skupinou Icelandair Group o kapitálovém vstupu by měla být podepsána v průběhu následujícího týdne," řekl Aktuálně.cz dobře informovaný zdroj.

Vedení islandské společnosti na začátku léta informovalo, že má zájem v největší české charterové firmě získat  padesátiprocentní podíl ještě tento rok. Později chce svůj podíl ještě zvýšit.

ČTĚTE VÍCE: Travel Service kupují islandské aerolinky

Letecká společnost Travel Service za uplynulý rok vydělala necelých 27 milionů korun hrubého. Čistý zisk pak dosáhl 14,5 milionu korun.

Travel Service vznikl v roce 1997 a nyní s ním létá na dovolenou většina klientů českých cestovních kanceláří. S dopravcem, který kromě Česka působí také v Maďarsku, loni cestovalo přes 1,8 milionu lidí.

Vyjma charterové přepravy společnost provozuje i nízkonákladové linky pod značkou Smart Wings.

SOUVISLOSTI: Smart Wings se daří

Společnost Icelandair patří do portfolia skupiny Iceland Group, což je holdingová společnost, která vlastní deset nezávislých podniků.

Podnik vlastní rovněž firmy Icelandair Cargo nebo Loftleidir, loni převzal například lotyšskou společnost Latcharter. Icelandair provozuje lety do 23 destinací v Evropě a Severní Americe.

 

Právě se děje

Další zprávy