Travel Service kupují islandské aerolinky

Hana Vorlíčková
11. 5. 2007 14:30
Icelandair získá českého dopravce postupně
Foto: Travel Service

Praha - Největší česká charterová společnost Travel Service vede jednání s islandskou firmou Icelandair Group o kapitálovém vstupu. Uvedla to agentura Reuters.

Majitelé české společnosti se ke vzájemnému obchodu zatím nevyjádřili s tím, že oficiální stanovisko vydají v pondělí. Podle agentury AFX News by mělo jít o prodej padesátiprocentního podílu firmy Travel Service.

Nejdřív polovinu, pak zbytek

Za kolik by měl Icelandair poloviční podíl v české charterové firmě koupit, není známo. Podle dohody by však měl poloviční podíl přejít na islandskou společnost do konce června. Zbytek by měla firma převzít v průběhu roku 2008 

"Travel Service jsou solidní aerolinie. S jejich managementem i majiteli budeme i nadále spolupracovat," uvedl v tiskové zprávě Jon Karl Olafsson, výkonný ředitel Icelandair.

    

Letecká společnost Travel Service  za uplynulý rok vydělala osmdesát milionů korun. Tržby dopravce dosáhly 5,5 miliardy korun. Travel Service vznikl v roce 1997 a nyní s ním létá na dovolenou většina klientů českých cestovních kanceláří. Celkem s firmou, která kromě Česka působí také v Maďarsku, loni cestovalo přes 1,8 milionu lidí.

 

Vyjma charterové přepravy společnost provozuje i nízkonákladové linky pod značkou Smart Wings.

 

Podle agentury čtk patří Icelandair do portfolia skupiny Iceland Group, což je holdingová společnost, která vlastní deset nezávislých podniků. Podnik vlastní rovněž firmy Icelandair Cargo nebo Loftleidir, loni převzala například lotyšskou společnost Latcharter. Icelandair provozuje lety do 23 destinací v Evropě a Severní Americe.

 

 

Právě se děje

Další zprávy