Hušák dostal výpověď, odejde prý bez zlatého padáku

Domácí ČTK Domácí, ČTK
16. 6. 2011 21:39
Bývalý ředitel si výpověď nepřevzal, označuje ji za protiprávní
Aleš Hušák, donedávna vládce nad loterijní společností Sazka
Aleš Hušák, donedávna vládce nad loterijní společností Sazka | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Předseda představenstva a někdejší generální ředitel loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák dostal výpověď z pracovního poměru.

Podle Lenky Tiché, mluvčí insolvenčního správce Josefa Cupky, byl Hušák v sídle společnosti, ale výpověď do vlastních rukou nepřevzal. Cupka ji považuje za platnou, Hušák s tím nesouhlasí.

Insolvenční správce odvolal Hušáka z funkce generálního ředitele minulý týden. Výkonný šéf týmu Cupkova Marek Biely současně omezil Hušákovi vstup do budovy Sazky. Zůstal mu jen omezený přístup do přísně vymezených prostor sídla společnosti.

I to Hušák označuje za protiprávní. Odvolává se na stanovy Sazky, podle nichž ředitele jmenuje i odvolává představenstvo společnosti.

Bez odstupného

Cupka současně omezil Hušákovi většinu nadstandardních požitků, které vyplývají z jeho manažerské a pracovní smlouvy. Hušák prý také nedostane žádné odstupné.

Podívejte se na Hušákovu smlouvu:

Sazka je od předminulého pondělí v konkurzu, proti němuž se ale kromě Hušáka odvolaly prostřednictvím společnosti Gladiolus i investiční skupina Penta a skupina E-Invest. Tvrdí, že konkurz byl prohlášen v rozporu s insolvenčním zákonem a věří, že Vrchní soud odvolání vyhoví.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

 

Právě se děje

Další zprávy