Generali PPF začne v Rusku pojišťovat auta

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
9. 7. 2012 12:34
Generali PPF Holding oznámil nákup ruské pojišťovny Region, bude pojišťovat auta
Foto: Reuters

Praha - Společnost Generali PPF Holding se připravila na vstup do nových segmentů ruského pojistného trhu. Podepsala totiž smlouvu o stoprocentní koupi ruské pojišťovny Region.

Rusko pro nás představuje strategické teritorium, které vykazuje jedno z nejvyšších procent růstu mezi pojišťovacími trhy ve světě. K našim nejbližším plánům patří vstup do segmentu pojištění aut, s nabídkou zejména pro naše firemní klienty," řekl generální ředitel Generali PPF Holdingu Ladislav Bartoníček.

Region je menší pojišťovnou se sídlem v Petrohradě, která se zaměřuje na životní i neživotní pojištění. Společnost byla založena v roce 1993 jako jedna z prvních soukromých pojišťoven v Rusku. Od roku 2008 působí na ruském trhu jako dceřiná společnost švédské IF P&C Insurance Holding a podle Generali PPF je na ruském trhu známa vysokou kvalitou nabízených služeb.

Celý obchod ještě musí schválit ruské úřady.

Generali PPF Holding je registrován v Nizozemsku a jeho hlavní organizační složka má sídlo v Praze. Jde o společný podnik italské pojišťovny Assicurazioni Generali (podíl 51 %) a skupiny PPF českého miliardáře Petra Kellnera (podíl 49 %).

 

Právě se děje

Další zprávy