Firmy se mohou ucházet o veřejné zakázky online

Ekonomika Ekonomika
6. 6. 2012 13:00
Elektronické tržiště Gemin.cz vstupuje do ostrého provozu

Praha - Elektronické tržiště Gemin.cz, s nímž úzce spolupracuje i katalog firem Najisto.cz, bylo spuštěno v ostrém provozu. Zatím jako jediné splnilo akceptační podmínky ministerstva pro místní rozvoj.

Na e-tržišti Gemin.cz i na stránkách Najisto.cz se již objevily první veřejné zakázky a všichni podnikatelé se tak již mohou účastnit výběrových řízení.

Na online prostředí určeném pro sjednávání zakázek se již registrovalo přes 500 dodavatelů a server se také pyšní prvními úspěšně zadanými poptávkami.

Velkou vlnu zájmu jednatelé očekávají od 1. července letošního roku, ke kterému se pojí zákonná povinnost orgánů státní správy e-tržiště využívat. V současné době totiž slouží elektronické tržiště pro zadávání zakázek v hodnotě od pěti tisíc do tří milionů korun u služeb a zboží pouze dobrovolně.

E-tržiště a jeho výhody však budou moci využívat i samosprávné celky. Nový systém elektronických tržišť je určen pro rychlé nákupy zboží, služeb nebo stavebních prací.

Držitelem koncese na provozování e-tržiště Gemin je společnost SYNTAXIT.

„Díky registraci do e-tržiště Gemin.cz budou podnikatelé pravidelně informováni o dalších zakázkách, kterých se podle svého oboru působnosti mohou účastnit," vysvětluje Lucie Nováková, produktová manažerka Najisto.

Katalog firem Najisto.cz je součástí skupiny webů CentrumHoldings, která vydává i online deník Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy