ČSA se spojily s Číňany. Budou létat na Tchaj-wan

hsch
21. 10. 2007 22:39
ČSA podepsaly dohodu s China Airlines
Foto: Reuters

Praha - Na rezervačním systému ČSA by se měla během příštího roku objevit linka z Prahy do Tchajpeje na Tchaj-wanu. Zástupci Českých aerolinií a China Airlines totiž koncem uplynulého týdne podepsaly dohodu o budoucí codesharové spolupráci na trase Praha - Frankfurt - Tchaj-pej.

Na základě codesharové dohody se na provozu linky podílí více dopravců.

"Zatímco kód Českých aerolinií by se měl nově objevit na lince China Airlines z Frankfurtu do Tchaj-peje a zpět, kód China Airlines bude doplněn na lince ČSA z Prahy do Frankfurtu a zpět," uvedla pro server Aktuálně.cz Daniela Hupáková, mluvčí ČSA.

Vyjma této codesharové spolupráce mezi ČSA a China Airlines jedná Letiště Praha o přímé lince mezi Českem a Tchaj-wanem. "Jednání ještě probíhají," potvrzuje Eva Krejčí, mluvčí Ruzyňského letiště. Podle neoficiálních informací by měla být linka Praha -Tchajpej v provozu od letního letového řádu.

ČSA má codesharovou dohodu uzavřenu s řadou aerolinií. Například na jaře letošního roku oznámily tento typ spolupráce s leteckou společnost Delta Air Lines na trase Praha-Atlanta. Společný kód mají ČSA s Deltou, ale i na dalších čtyřiceti linkách.
Do asijských destinací mají ČSA obdobný typ spolupráce například na pravidelné lince mezi jihokorejským Soulem a Prahou, kterou od roku 2004 provozují Korean Air.

Společná linka s China Airlines z Prahy do Tchajpeje přes Frankfurt by neměla být pro českého národního dopravce poslední. "Jednání probíhají i o spolupráci na dalších linkách," uvádí Daniela Hupáková.

 

Právě se děje

Další zprávy