Českou poštu od ledna povede manažerka Hrdá

Ekonomika Ekonomika
29. 12. 2009 19:55
Ministr vnitra Martin Pecina ji v úterý jmenoval do funkce
Nová ředitelka České pošty Marcela Hrdá
Nová ředitelka České pošty Marcela Hrdá | Foto: Ministerstvo vnitra

Praha - Ministr vnitra jmenoval v úterý manažerku Marcelu Hrdou generální ředitelkou státního podniku Česká pošta.

Hrdá ve funkci vystřídá Petra Sedláčka, který poštu vedl od loňského podzimu; letos se rozhodl rezignovat. Svůj krok zdůvodnil nedostatečnou politickou shodou nad dalším směřováním firmy, vadilo mu zejména, že byla zrušena transformace podniku na akciovou společnost.

Hrdá přichází z pozice členky představenstva a vrchní ředitelky pro neletecký provoz, služby a transformaci Letiště Praha, a. s., zároveň působí i jako ředitelka zbytkového státního podniku Správa Letiště Praha.

Má několikaleté zahraniční zkušenosti. Poté, co absolvovala informatiku na univerzitě v Bratislavě, odešla do Vídně pracovat pro společnost Siemens, odkud přešla do společnosti Alcatel Slovakia.

V Praze působí od roku 2000. Nejprve ve společnosti Contactel, kde byla mimo jiné ředitelkou pro podporu prodeje a řízení vztahů s klíčovými zákazníky. V letech 2004-2006 pracovala jako výkonná ředitelka pro transformaci a následně jako viceprezidentka pro marketing a prodej společnosti ČSA, poté působila ve vrcholových pozicích ve společnosti Letiště Praha.

Pecina si ji vybral z několika kandidátů, se kterými se scházel během svátků. "Česká pošta prochází zásadní změnou systému logistiky. Krom toho je klíčovým hráčem v zavádění Informačního systému datových schránek, jenž byl do ostrého provozu spuštěn 1. 11. 2009 a který bude jedním z hlavních témat i pro rok 2010... Dále se Česká pošta musí po všech stránkách - legislativně, manažersky i obchodně - připravit na blížící se liberalizaci trhu," vyjmenoval Pecina.

Hrdá řekla, že jmenování je pro ni výzva. "Česká pošta je složitý a rozsáhlý mechanismus. Nepůjde o žádnou revoluci, ale o postupné změny, které musí být v zájmu klientů pošty, jejích zaměstnanců a partnerů i vlastníka. Naším společným cílem je Česká pošta, která si i v budoucnu zachová svoji klíčovou roli v české ekonomice," řekla do oficiálního prohlášení, které na svých stránkách zveřejnilo ministerstvo vnitra.

 

Právě se děje

Další zprávy