Češi chtějí v zahraničí řídit hotely InterContinental

hpv
17. 10. 2007 14:30
Český řetězec Orea Hotels hodlá investovat miliardu
Foto: InterContinental

Praha - Největší český hotelový řetězec Orea Hotels chystá spolu s americkou firmou Armando Hospitality Group rozsáhlou expanzi do zahraničí.

Orea Hotels získá podle informací deníku Aktuálně.cz od svého partnera kapitál a know-how o hotelovém byznysu na zahraničních trzích.

"Zakládáme společně dceřinou společnost. Ta by měla provozovat hotely v několika státech Evropy," uvedl Zdeněk Šafařík, ředitel Orea Hotels. 

Již nyní vede Orea a Armando Hospitality jednání s necelou desítkou hotelů - například v Rakousku, Německu, Maďarsku, na Slovensku, ve Francii či v Bulharsku.

Známé řetězce na mušce

Právě zakládaná dcera Armando Hospitality Group Europe má zájem o franšízy velkých nadnárodních hotelových řetězců. "Vstoupili jsme do jednání například s Holiday Inn nebo InterContinental," říká Šafařík. Na začátek expanze má Orea připravenu přibližně miliardu korun.

Nově založená společnost Armando Hopitality Group Europe se objevila na webových stránkách justice.cz již v září. Jejím jediným vlastníkem je zatím ředitel Orea Hotels.

"To je dočasné. Během několika málo dnů se i na justici objeví aktuální výpis, kde již budou mít Američané podíl," říká Šafařík.

Společnost Orea Hotels provozuje největší český hotelový řetězec.

V současné době má pod sebou více než tři desítky hotelů v Česku a na Slovensku. Firma je členem koncernu Cimex.

Armando Hospitality Group je americkou společností, která poskytuje především poradenství v oblasti hotelového byznysu. Majitelům hotelových společností, investorům, developerům i nájemcům hotelů nabízí AHG řešení pro jejich hotelový provoz.

 

Právě se děje

Další zprávy