Bookmakeři už udělili Oscary Firthovi a Portmanové

Veronika Skálová Veronika Skálová
2. 2. 2011 11:05
Nejlepším filmem bude podle sázkových kanceláří Králova řeč.

Praha - Jen pár dní po oznámení nominací na cenu Americké filmové akademie mají české sázkové kanceláře ve favoritech jasno. A to velkou část nominovaných filmů ještě Češi neměli šanci v kině vidět.

V kategorii nejlepší film je podle kurzů českých bookmakerů jedničkou snímek Toma Hoppera Králova řeč (King's Speech), který bude mít českou premiéru až v březnu. Bookmakeři Fortuny na něj vypisují kurz 1,35:1, u konkurenční Chance je kurz 1,40:1.

Druhým v pořadí pak je Social Network, film Davida Finchera o vzniku oblíbené sociální sítě Facebook s kurzem 2,80:1 a 2,90:1.

Téměř jistého Oscara má podle sázkových kanceláří Colin Firth v kategorii nejlepší herec za svůj výkon v Králově řeči a Natalie Portman v kategorii ženské za roli baletky ve filmu Černá labuť.

Tak docela jisti si ale bookmakeři nejsou u ceny pro nejlepšího režiséra - velmi podobné šance podle nich má David Fincher i Tom Hopper. Jejich tři další konkurenti nemají podle kurzů příliš velkou šanci cenu získat.

Sázky na výsledky Oscarů vyhlásily české kanceláře většinou od pondělka. Uzavřou je před předáváním cen, tedy 26. února. Přestože se zatím žádné velké překvapení nečeká, kanceláře předpovídají, že Češi si tuto možnost nenechají ujít.

"Společenské sázky se mezi sázkaři v posledních letech těší stále větší oblibě. Oscary, kteří patří mezi nejoblíbenější, můžeme co do celkové výše přijatých sázek srovnat například s taneční soutěží StarDance, v obou případech se náběry pohybují kolem hranice jednoho milionu korun. Jedničkou společenských sázek v Česku jsou ale jednoznačně volby, například loňské parlamentní volby Fortuně přinesly sázky za takřka 10 milionů korun," uvedl tiskový mluvčí společnosti Fortuna Petr Šrain.

Doplnil, že milion korun, který Češi obykle sází na Oscary, představuje běžnou sumu vsazenou na jeden zápas hokejové extraligy.

 

Právě se děje

Další zprávy