Bohemia Energy převezme dalšího svého konkurenta

Tereza Holanová Tereza Holanová
16. 9. 2013 10:21
Stoprocentní podíl získá ve firmě České energetické centrum.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Společnost Bohemia Energy převezme stoprocentní podíl ve firmě České energetické centrum (ČEC). Největší alternativní dodavatel elektřiny a plynu v Česku tak zvýší počet svých zákazníků na 550 tisíc, tržní podíl skupiny vzroste na 6,5 procenta.

"Po převzetí ČEC se počet zákazníků skupiny Bohemia Energy zvýší o více než 70 tisíc," říká k akvizici jednatel společnosti Jiří Písařík. Počet zákazníků se navíc do konce roku zvýší i díky tomu, že Bohemia Energy začne dodávat energii lidem, kteří s ní již podepsali smlouvu, ale u kterých ještě neproběhl proces změny dodavatele.

"Očekávám tedy, že na přelomu roku by Bohemia Energy mohla překonat v počtu zákazníků PRE a být čtvrtým největším dodavatelem energií v ČR," uvádí Písařík.

Spolu se svou sesterskou firmou Slovakia Energy, která se ke konci září díky akvizici konkurenta stane největším alternativním dodavatelem energií na Slovensku, má nyní skupina Bohemia Energy ve svém portfoliu 700 tisíc zákazníků.

Převzetí ČEC je druhou letošní akvizicí Bohemia Energy. Společnost již v červenci oznámila záměr koupit jiného menšího konkurenta, společnost České Energetické Centrum Jih s více než 30 tisíci zákazníky. Ani teď nevylučuje další expanzi, tentokrát na nové trhy v Evropě.

"Konkrétně máme v hledáčku Chorvatsko. Charakter tamějšího energetického trhu připomíná Českou republiku krátce po liberalizaci - existuje tam jeden dominantní hráč a z alternativních dodavatelů je momentálně aktivní pouze společnost RWE," vysvětluje Písařík, proč zvažují vstup na tento trh.

 

Právě se děje

Další zprávy