Bohemia Energy převezme svého konkurenta

Tereza Holanová Tereza Holanová
17. 7. 2013 10:45
Největší alternativní dodavatel energií kupuje České Energetické Centrum Jih
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Bohemia Energy převezme od švýcarské společnosti Cromicron SA stoprocentní obchodní podíl ve firmě České Energetické Centrum Jih. Cenu, kterou za nákup zaplatí, zveřejňovat nechce.

Další informace o transakci chce Bohemia Energy zveřejnit v následujících týdnech. "Chceme podrobněji vysvětlit, co to bude znamenat pro zákazníky, cenu ale určitě říkat nebudeme," uvádí mediální zástupkyně firmy Alžběta Šťastná.

Největší alternativní dodavatel elektřiny a plynu v České republice (podle počtu odběrných míst) už svůj úmysl oznámil Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten konstatoval, že transakce nepodléhá jeho povolení. Dokončení akvizice tedy nebrání žádné administrativní překážky a proces by měl být hotový do konce léta.

Počet zákazníků Bohemia Energy má po převzetí konkurenta narůst o více než 25 tisíc, z toho 19 tisíc z nich odebírá elektrickou energii a zhruba 6400 zemní plyn.

"Konsolidace energetického trhu je podle nás přirozený jev, v České republice je velké množství malých dodavatelů bez dlouhodobé perspektivy, v budoucnosti tedy nevylučujeme další podobné akvizice," komentuje jednatel skupiny Jiří Písařík.

Bohemia Energy působí na tuzemském trhu od roku 2006. Loni meziročně zvýšila tržby o 38 procent na 8,7 miliardy korun. Ke konci roku 2012 evidovala celkem 403 168 zákazníků - z toho 244 711 zákazníkům dodávala elektřinu, 158 457 zákazníkům zemní plyn.

 

Právě se děje

Další zprávy