Banky chtějí k lidem blíž, otevírají desítky poboček

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
4. 10. 2010 17:06
Expanzi chystají hlavně UniCredit a Raiffeisenbank
UniCredit Bank chce zdvojnásobit počet míst, kde se svým klientům věnuje osobně.
UniCredit Bank chce zdvojnásobit počet míst, kde se svým klientům věnuje osobně. | Foto: UniCredit Group

Praha - Svou banku najdete na každém rohu, nebo alespoň hned za ním. Tuto filozofii vyznávají stále častěji velké banky v Česku.  A to navzdory rostoucí popularitě internetového bankovnictví.

UniCredit Bank tedy čtvrtá největší banka, která v republice působí, oznámila, že plánuje zdvojnásobit počet svých poboček v Česku. V říjnu jich plánuje otevřít pět, další desítky pak v příštím roce. Už nyní má po republice 58 poboček.

Podobné plány má i Raiffeisenbank, která plánuje zvětšit svou síť do poloviny roku 2012 o 25 poboček. Stejný počet aktuálních provozoven se dočká rozšíření, banka proto také zvýší počet svých zaměstnanců.

Dohromady vzniknou stovky nových poboček

Potřebujeme více poradců, kteří by klienty na pobočkách obsloužili. Chceme klienty lákat zejména na kvalitní finanční poradenství," uvedl již dříve šéf banky Lubor Žalman.

Rozšiřování ale plánuje i mezi Čechy nejoblíbenější Česká spořitelna, která už letos otevřela šest nových poboček a další rozšířila, a GE Money Bank. Ta pro příští rok oznámila otevření 32 nových kontaktních míst.


 

Právě se děje

Další zprávy