Bakala udělal razantní změny v Economii, končí ředitel

Ekonomika Ekonomika
5. 12. 2012 15:40
Bakala se osobně zapojí do řízení mediálního domu
Zdeněk Bakala.
Zdeněk Bakala. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Miliardář Zdeněk Bakala udělal razantní změny ve vedení mediální společnosti Economia, kterou vlastní. Ke konci roku skončí generální ředitel Petr Babický, náhradu za něj však Economia zatím nemá. Do vedení společnosti se zapojí sám Bakala i jeho manželka, podnikatelka Michaela Maláčová Bakala.

Bakala oznámil personální změny ve vedení mediálního domu na setkání se zaměstnanci, kde také uvedl, že má v plánu z Economie udělat v příštím roce jedničku na poli multimediálních vydavatelství.

"Vývoj na mediálním trhu i naše plány ve vydavatelství Economia mne přesvědčily, že je správné, abych se jako vlastník přímo účastnil řízení společnosti z pozice předsedy představenstva," citoval Bakalu odborný server mediář.cz.

Economia vydává deník Hospodářské noviny, patří sem také časopis Ekonom, server ihned.cz nebo týdeník Respekt. Ve vydavatelství je i řada odborných časopisů, od týdeníků až po měsíčníky.

Economia má podle předběžných odhadů letos skončit v mírné ztrátě, ale s potížemi s prodejem se potýká prakticky celý mediální trh kvůli poklesu inzerce.

 

Právě se děje

Další zprávy