Agropol Group zvýšil zisk o 70 procent

ČTK
12. 6. 2006 14:25
Praha - Zhruba o 70 procent na 702 milionů korun loni stoupl konsolidovaný zisk holdingu Agropol Group, který podniká v zemědělství a potravinářství.

Obrat společnosti přitom meziročně klesl na 13,53 miliardy korun z předloňských 14,28 miliardy korun.

Na výši konsolidovaného zisku měl loni podstatný vliv mimořádný výnos z odkupu pohledávek jiných subjektů vůči společnostem ve skupině, sdělila ČTK manažerka firemní komunikace Agropolu Jana Kindlová.

Celkový obrat podle ní klesl především kvůli nižším cenám obilí a krmných směsí pro hospodářská zvířata.

Agropol se skládá z divize agrocenter, která sdružuje deset někdejších podniků ZZN a zemědělcům poskytuje služby od prodeje hnojiv, agrochemikálií a hospodářských potřeb přes poradenství po výkup produkce.

Tradingová divize se zabývá především vývozem, dovozem a tuzemským obchodem na trhu rostlinných komodit, agrochemikálií a zboží pro zemědělskou prvovýrobu.

Třetí divize se zaměřuje na zpracování drůbeže a patří do ní například Jihočeská drůbež, Moravskoslezské drůbežářské závody PROMT nebo Intergal Vrchovina.

Agropol disponuje skladovací kapacitou přibližně 1,2 milionu tun, loni vyrobil 600.000 tun krmných směsí a zpracoval 113.000 tun živé drůbeže. Zaměstnává 3271 osob. Stoprocentním vlastníkem holdingu je podnikatel Jiří
Malúš.

 

Právě se děje

Další zprávy