Víte, jaká vana se do vaší koupelny nejvíce hodí?

Andrea Berniová
30. 7. 2012 9:15
Pokud vybíráte vanu, vezměte v úvahu především prostorové možnosti koupelny
Proč by vana musela být u zdi?
Proč by vana musela být u zdi? | Foto: Siko koupelny

Vana je v koupelně asi nejvýraznějším prvkem. Doba, kdy byly všechny vany stejné, je dávno pryč. Dnes už se nemusíte spokojit s klasickou vanou. Můžete mít třeba rohovou, která bývá prostornější. Běžně se dnes prodávají i masážní vany. I klasicky tvarovaná vana ale může vypadat luxusně. To pokud vyberete tu, která stojí na zdobených nožičkách, a umístíte ji do středu koupelny.

Prostor je zásadní

Jak tedy vybrat tu správnou vanu pro vaši koupelnu? Zásadním kritériem jsou prostorové možnosti. Větší rohová vana se asi nevejde do nepříliš prostorného bytového jádra v panelovém domě.

Pokud tedy nepřistoupíte k jeho rekonstrukci. Když ale máte opravdu malou koupelnu, budete se muset spokojit i s menší vanou. Ani rohová vana pro vás ale nemusí být tabu. Vyrábí se totiž i s asymetrickými rozměry, takže se může vaší koupelně přizpůsobit a efektivně využít prostor

Jak získat v koupelně víc místa?

Pokud opravdu toužíte po vaně s většími rozměry, přemýšlejte, jak byste v koupelně získali více místa. Máte dostatečně velkou kuchyň? Přestěhujte do ní pračku z koupelny.

Pokud dost místa zabírá koupelnový nábytek, zkuste koupit ten závěsný. Na podlaze bude hned víc místa. A proč by skříňky nemohly být umístěny výš?

Vanová zástěna místo sprchového koutu

Nejčastějšími materiály používanými při výrobě van jsou akrylát a smalt. Více pravděpodobně oceníte akrylát, který má vysokou nosnost a zároveň nízkou hmotnost, není studený a je odolný vůči různým chemickým prostředkům.

K vaně si můžete pořídit i vanovou zástěnu. Díky tomu získáte výhody vany i sprchového koutu. Můžete se tak ve vaně sprchovat ve stoje a bez obav, že vyplavíte sousedy.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaký sprchový kout do koupelny?

 

Právě se děje

Další zprávy