Velikonoční dekorace: Pusťte domů jarní náladu

Andrea Berniová
22. 3. 2013 16:00
Čím ozdobit interiér o Velikonocích? Výzdobu seženete v obchodě, ale můžete si ji vyrobit i sami
K velikonočním svátkům patří vajíčka i květiny
K velikonočním svátkům patří vajíčka i květiny | Foto: Isifa/Thinkstock

Do Velikonoc zbývá už jen týden. Na vánoční výzdobu nezapomene asi téměř nikdo, ale co ta velikonoční? Velikonoce jsou příležitostí, kdy se interiér může rozzářit veselými jarními barvami a připomínat, že zima už končí.

I když nabídka velikonočních dekorací v obchodech zdaleka není tak široká, jako je tomu u vánoční výzdoby, je z čeho vybírat. Jarní dekorace se dají koupit v hobby marketech, ale třeba i v květinářstvích či v supermarketech.

Klasikou jsou velikonoční vajíčka z různých materiálů. K jaru a velikonočním svátkům ale patří také květy, a tak není problém sehnat dekorace právě s květinovými motivy.

Na okna se dají nalepit barevné fólie s obrázky, které budou svátky jara připomínat. Oblíbené jsou „řetězy" z mašlí či barevných provázků, na nichž jsou pověšené velikonoční a jarní motivy, třeba květy či vajíčka. Další možností jsou různé velikonoční vazby.

Jarní květiny provoní interiér

K výzdobě kuchyně se dají použít i velikonoční perníčky, ať už koupené, nebo upečené doma. Ve váze se budou dobře vyjímat typické jarní květiny: narcisy a tulipány. Dají se koupit ale i v květináčku, stejně jako třeba hyacinty, které dokážou provonět celý interiér. Na dveře se dnes běžně umisťuje velikonoční věnec.

Velikonoční dekorace si ale můžete vytvořit i sami, vaše děti vám určitě rády pomohou. Stačí osení, vlastnoručně malovaná vajíčka, dále třeba stuhy a větvičky břízy či vrby.

Jarně vyzdobený interiér působí veseleji. Ale nic se nemá přehánět, proto by ani dekorací nemělo být příliš.

 

Právě se děje

Další zprávy