Udělejte z předsíně nejhezčí pokoj v domě

TD
13. 12. 2011 13:49
Při vybavování bytu se často zapomíná na vstupní halu, vtiskněte jí nádech originality

Vstupní hala je prvním prostorem, který prezentuje celý dům, i přesto bývá tato místnost opomínána. Většinou se z předsíně stává skladiště kabátů, bot a všeho, co zrovna není potřeba. Přitom právě první pokoj bytu nabízí široké možnosti využití, stačí použít jednoduché dekorace pro oživení interiéru. Velkým problémem u předsíně bývá nedostatek světla, jelikož se většinou nachází uprostřed domu, kam se denní světlo dostane jen těžko. Ani to však neodsuzuje halu k roli nevyužitého prostoru.

Prvním krokem k efektivnější podobě pokoje je správně zvolená podlaha. Koberec v předsíni je naprosté tabu, vhodným řešením je laminátová podlaha či dlaždice. Ve vstupní místnosti dochází k velkému opotřebení podlahy, navíc bývá třeba ji často uklízet. Snadno omyvatelná podlaha bývá také odolná a nevadí jí ani vrstva špíny nebo mokrého sněhu. Stěny oživí jasnější tóny, syté či tmavé barvy by však prostor ještě zmenšily a ubraly by i to málo světla, které se do předsíně dostane. Ideální jsou pastelové jemné odstíny, které místnost změkčí. Pokud se barva doplní vhodným osvětlením, dokáže s nanicovatým prostorem udělat divy.

S nedostatkem světla pomohou také zrcadla, kterými v hale není třeba šetřit. Mají zde totiž také praktické využití, takže jsou pro předsíň přímo stvořena. Aby se nepotřebné věci nepovalovaly všude možně, hodí se je skrýt do velké vestavěné skříně. Co se týče dekorací, povolte uzdu své fantazii a představte se návštěvníkům už při jejich vstupu. Pokryjte stěny knihami, ozdobte je velkým množstvím zarámovaných rodinných fotek. Předsíň by měla vytvořit nejen vizitku celého domu, ale také jeho majitele.

 

Právě se děje

Další zprávy