Nábytek z papíru není jen hračka

Ingrid Špátová
12. 12. 2011 8:31
Papírový nábytek je designový, funkční a ekologický
Foto: Aktuálně.cz

Nábytek z papíru bylo možné si před pár lety představit leda tak v domečku pro panenky. Dnes je ale papírový a ekologicky udržitelný nábytek realitou. Designový koncept Kubedesign představuje nábytek ze stoprocentně recyklovaného kartonu.

Nábytek je velmi odolný, ekologický a má funkční tvary využívající princip skládaček origami. Je velice lehký, přesto zcela plní funkci klasického dřevěného nábytku díky moderním technologiím výroby a dokonalé přípravě. Individuální přístup k digitálnímu tisku a zaměření na potřeby dnešní moderní domácnosti zaručují originální a vysoce kvalitní kousky.

Hlavními vůdčími osobami nového využití a technologickém zpracování kartonu jsou Silvio Mengoni s třicetiletou praxí podnikání s kartonem a architekt Roberto Giacomucci. Od experimentálních jednoduchých a strohých kusů se výrobky Kubedesign posunuly ke složitým a sofistikovaným kusům nábytku jako konferenční stoly, barové židle, skříně, držáky na CD či jiné doplňky.

Papírový nábytek využil při své návštěvě Malty papež Benedikt XVI. Se svým doprovodem, nebo tiskové oddělení na G8 Environment v Syracuse.

 

Právě se děje

Další zprávy