Sušičky a sušicí skříně: zdlouhavé žehlení už nikdy víc

Andrea Berniová
4. 1. 2013 10:44
Sušičky dokážou vaše prádlo dokonale zbavit vlhkosti, aniž by ho přesušily. Také usnadní či nahradí žehlení

Máte málo času a domácí práce často nestíháte? Zkuste se v obchodech poohlédnout po šikovných pomocnících. Třeba díky sušičce si usnadníte zdlouhavé, někdy skoro nekonečné žehlení spousty vypraného prádla. Některé druhy prádla nebudete muset žehlit vůbec.

Sušák už nebudete potřebovat

Pokud perete často velké množství prádla a nemáte sušičku, musíte nechat vyprané prádlo ještě uschnout. To ale trvá dlouho, obzvlášť v zimě. Může se stát, že potřebujete prát znovu a už nemáte prádlo kam pověsit, protože sušák je plný. Se sušičkou se vám to nikdy nestane. Prádlo z ní vytáhnete již suché a jeho rozvěšování není nutné. Velkou výhodou je možnost sušení obuvi či kabátů - tedy věcí, které jinak schnou opravdu dlouho.

Vysoká spotřeba a hlučnost? Dnes už ne

Sušičky nabízejí různé programy. Dokážou prádlo zbavit vlhkosti, aniž by ho přesušily. Odstraní z něj také nepříjemné pachy.
Možná jste se pořízení sušičky vždy vyhýbali, protože tyto spotřebiče bývaly hlučné a měly vysokou spotřebu. To už je ale minulost. Sušičky s tepelnými čerpadly mají nižší spotřebu - čerpadlo totiž odebírá teplo z okolí a následně ho použije k ohřevu vzduchu, kterým prádlo vysouší. Sušičky také nejsou tak hlučné jako dříve.

Sušicí skříně jsou zajímavým řešením

Novinkou jsou sušicí skříně. Mohou vypadat jako klasické moderní skříně, ale skrývají v sobě topný box s ventilátorem a také sušáky, které si můžete nastavit podle rozměrů prádla. Pokud si tedy nechcete do koupelny pořizovat sušičku, investujte raději do elegantní sušicí skříně. Můžete si ji nechat vyrobit na míru a vybrat si barvu, která se do vašeho interiéru bude nejvíce hodit.

 

Právě se děje

Další zprávy