Parní pračka efektivněji odstraňuje skvrny a také pachy

Andrea Berniová
1. 6. 2012 7:29
Díky páře se prací prostředek lépe dostane ke skvrnám
Parní pračka zbaví vaše prádlo skvrn lépe
Parní pračka zbaví vaše prádlo skvrn lépe | Foto: Aktuálně.cz

Přemýšlíte o koupi nové pračky? Zkuste tu, která se o čistotu vašeho prádla postará díky páře. Ta nabízí velmi účinné čistící schopnosti. Parní pračka využívá sílu páry, která dokáže odstranit skvrny a také zbavit vaše oblečení i odolných pachů - například z cigaret.

Parní pračka je k prádlu šetrnější než klasická. Můžete bez obav prát i jemnou látku, kterou se jinak do pračky bojíte dát. Pára působí antibakteriálně a také zesiluje účinek praní tím, že pracímu prostředku umožní dostat se lépe ke skvrně. Pára totiž uvolňuje vlákna, stejně tak zvládne odstranit případné zbytky pracího prášku z oblečení. To oceníte, pokud máte alergii nebo citlivou pokožku a také pokud se chcete vyvarovat bílých skvrn na oblečení.

Výhodou je nižší spotřeba vody

Parní pračka také k praní potřebuje vodu v kapalném stavu. Její spotřeba je ale nižší, čímž šetříte náklady, ale i životní prostředí. To i díky páře, která rychleji ohřeje vodu. Pokud si koupíte parní pračku, nemusí to ale znamenat, že od té chvíle už je nutné páru při praní vždy používat. Funkce páry je volitelná - můžete se rozhodnout, zda a jak často ji k praní využijete.

Žehlení bude snazší

Kromě efektivního odstraňování pachů pára také zajistí, aby se oblečení tolik nemačkalo a je k němu šetrnější. Tak proč si neusnadnit žehlení? Můžete využít i programu, který na prádlo pustí pouze páru. To je dobré, pokud prádlo nechcete po jednom dni nošení hned vyprat, ale třeba jen zbavit zápachu. I po večeru stráveném v zakouřeném baru si tak druhý den bez obav můžete znovu vzít své oblíbené tričko.

--------------------------------------------------------------------------------

Výběr pračky nenechávejte náhodě.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy