Jak vybrat obklady do koupelny? Poradíme vám

Andrea Berniová
20. 12. 2012 15:18
Koupelnové obklady by s vámi měly zůstat dlouho, proto pečlivě vybírejte barvy i styly
Jak budou vypadat vaše koupelnové obklady?
Jak budou vypadat vaše koupelnové obklady? | Foto: Siko koupelny

Pokud plánujete rekonstrukci koupelny, anebo stavíte dům a právě o podobě koupelny přemýšlíte, měli byste věnovat dostatek pozornosti výběru obkladů. Důležitá je i sanitární keramika a koupelnový nábytek. Obklady jsou ale trvalejší a také za ně pravděpodobně zaplatíte víc než třeba za koupelnový nábytek.

Obklady vybírejte pečlivě

Jak tedy dobře vybrat obklady do koupelny a na toaletu? Pokud nemusíte, tak s výběrem nespěchejte. Projděte si několik hobby marketů, internetových stránek i katalogů a především navštivte koupelnová studia. Tam na vás bude čekat velký výběr různých druhů a barev dlaždic, ale třeba i baterií či umyvadel.

3D model ukáže, jak bude koupelna vypadat

Nechte si v koupelnovém studiu zhotovit 3D návrh koupelny. Dají se do něj zanést druhy obkladů, které studio nabízí, a to v různých barvách a kombinacích. Dokonce můžete zjistit, jak by se do vaší nové koupelny hodila například vana, kterou jste vybrali.

3D model je velmi užitečný - zjistíte, jak přesně bude vaše koupelna vypadat a nebudete tedy nepříjemně překvapení třeba kombinací různých typů obkladů, která v reálu nevypadají tak dobře, jak jste si představovali.

Přílš nepodléhejte módním trendům

Hitem jsou stále dlaždice velmi malých rozměrů - tedy malé barevné kostičky, třeba i v kombinaci s většími. Můžete mít obklady s různými vzory a z velké škály barev si jistě vyberete. Jen myslete na to, že vámi vybrané obklady budou koupelnu zdobit přinejmenším několik let. Někdy je tedy lepší být při výběru střízlivější a neřídit se jen módními trendy, které se často mění. To, že je dnes něco moderní, neznamená, že to za dva roky nebude naopak. Raději se tedy nepouštějte do kombinací výrazných barev a stylů.

 

Právě se děje

Další zprávy