Jak zařídit studentský pokoj a co v něm nesmí chybět

Andrea Berniová
1. 5. 2013 11:00
Existuje několik věcí, bez kterých se student ve svém pokoji neobejde
Jak zařídit studentský pokoj?
Jak zařídit studentský pokoj? | Foto: Isifa / Thinkstock

Děti rostou a jejich pokoj by se měl měnit s nimi. Když se z žáka základní školy pomalu stává student, je vhodné přemýšlet o přizpůsobení původního dětského pokoje jeho novým potřebám. Jak to udělat?

Nejlepší je zeptat se nejprve ratolesti, jak si svůj pokoj představuje, jaké barvy a vybavení by měl mít. Pokud nejde a přehnaná přání, pokuste se vyhovět.

Chce to větší skříň a také zrcadlo

Na střední škole (ale někdy i dříve) se dívky i chlapci začnou více starat o svůj zevnějšek. Budou tedy pravděpodobně potřebovat větší skříň, kam naskládají oblečení, které si chtějí také sami vybrat.

Do dívčího pokoje se určitě bude hodit velké zrcadlo, které se dá přilepit na stěnu či na dveře vestavěné skříně.

Přibude učebnic i knih

Se střední školou přibude více studijních povinností, ve studentském pokoji by tedy mělo být dost místa na učebnice, sešity, ale i knihy.

Středoškolákovi také začne být brzy malá židle, kterou dříve používal u psacího stolu. Možná i stůl bude potřebovat vyšší a větší.

Pokud má starý stůl nastavitelnou výšku desky, nejspíš ještě chvíli postačí. Jestli v pokoji studenta zatím není samostatný počítačový stolek, možná bude vhodné pořídit i ten. Tak bude na psacím stole více místa.

Tapeta pokoj ozvláštní

Úložné prostory by měly být uzavíratelné. Studenti totiž často pořádku příliš neholdují a se zavřenými skříněmi bude pokoj alespoň vypadat uklizeně.

Pokud je pokoj prostorný, je možné vybavit ho třeba ještě menší pohovkou. Na stěně studentského pokoje by se moha dobře vyjímat i výraznější tapeta.

 

Právě se děje

Další zprávy