Oživte interiér tapetami. Půjdou ale později odstranit?

Andrea Berniová
17. 3. 2013 7:00
Chcete tapety s geometrickými či ornamentálními vzory? Seženete i jednobarevné
Oživte byt tapetami či fototapetami
Oživte byt tapetami či fototapetami | Foto: Tapety Flügger

Přemýšlíte, jak ozvláštnit interiér? Máte mnoho možností. Můžete nakoupit nový, výraznější nábytek, anebo si ho pomocí barev či samolepek upravit sami.

Co třeba nová podlaha? Ta dokáže s interiérem udělat divy, obzvlášť když vyberete výraznou - třeba mozaiku z marmolea. Můžete také nakoupit výrazné doplňky, třeba polštáře na sedačku, anebo vázy či lampy.

Asi největší efekt ale bude mít úprava stěn. Můžete je vymalovat sytými barvami, nebo zkusit tapety.

Obrovské foto přes zeď

Můžete vybírat z mnoha různých vzorů a barev tapet. Seženete tapety s geometrickými i ornamentálními vzory, anebo jednobarevné. Polepte jimi celou stěnu, anebo jen její část. Kvalitní tapety by s léty neměly ztrácet barvu.

Pokud vyberete pestré vzorované tapety, je ale potřeba interiér zařídit spíše střízlivě. Přemíra sytě barevných doplňků by nemusela spolu s výraznými tapetami působit dobře.

Máte malé děti? Pak si raději tapety ještě nepořizujte, nebo zvolte ty omyvatelné.

Už jste slyšeli o fototapetách? Můžete celou stěnu pokrýt obrovskou fotografií moře, lesa či velkoměsta. Podobné fototapety dokážou opticky zvětšit interiér.

Myslete dopředu

Nechcete tapety, protože se bojíte, že jednou strávíte věčnost jejich pracným odstraňováním? U dřívějších slabých tapet se tomu nedalo vyhnout. Dnes ale můžete koupit tapety, které se odstraňují snáze.

Při výběru tapet ve specializovaném obchodě se rovnou zeptejte na metodu jejich odstraňování a vybírejte typ tapet i podle toho.

Kvalitní tapety jso pevné a jejich sundávání není obtížné, protože se tolik netrhají. Stačí je namočit a poté sloupnout ze zdi.

 

Právě se děje

Další zprávy