Jak bude letos vypadat vánoční výzdoba u vás doma?

Andrea Berniová
4. 12. 2012 10:31
Mašličky, zvonky, hvězdičky, jehličí, svíčky, spousta třpytivých dekorací a žároviček. Co z toho budete mít doma?

Obchodní domy jsou ozdobeny vánočními motivy už několik týdnů. Možná se vám všechny ty dekorace už okoukaly a kazí jedinečnost vánoční nálady. Nenechte se ale odradit od výzdoby vlastního domova. Můžete s ní začít později, ať se do Vánoc neokouká. Nakupovat vánoční dekorace ale můžete začít už teď.

Čím byste nejraději vyzdobili interiér? Je jen na vás, jestli použijete jen několik nenápadných ozdob, nebo výrazné dekorace. Pokud se vám ale přehnaná výzdoba příliš nezamlouvá, určitě se do ní nenuťte. Doma se přece musí líbit především vám a vašim blízkým.

Klasikou jsou různé svícny. Nezapomeňte na adventní věnec. Hořící svíčky ale nikdy nenechávejte bez dozoru, obzvlášť pokud máte malé děti.

Čím vyzdobit interiér na Vánoce?

Seženete také různé suché či umělé vazby, napodobeniny stromečků, ozdoby ve tvaru hvězdiček či zvonků. Do vázy umístěte větvičku s jehličím. Můžete ji ozdobit třeba mašličkami. Pokud máte doma schodiště, můžete jeho zábradlí omotat umělou girlandou a na ni pak umístit vánoční osvětlení a mašličky či ozdoby. Fantazii se meze nekladou. Vyberte si z široké nabídky různých dekorací ty, které se vám líbí nejvíce.

A co venkovní výzdoba? Na dveře si můžete pověsit vánoční věnec. Pokud chcete ten ze skutečného jehličí, připravte se na to, že po nějaké době může začít opadávat. Seženete ale i věnec třeba ze šišek nebo z proutí. Zkuste také venkovní vánoční osvětlení. Malé žárovičky, které odolají mrazu i vlhkosti, mohou zajímavě ozdobit váš balkon či štít domu. S venkovním osvětlením ale v tomto případě zacházejte raději střídmě - nekombinujte svítící řetězy různých typů a barev. Výzdoba by pak mohla vypadat kýčovitě.


 

 

Právě se děje

Další zprávy