Máte balkon? Udělejte z něj příjemné místo k odpočinku

Andrea Berniová
19. 7. 2012 8:00
Na balkoně můžete relaxovat, ale i pěstovat květiny, voňavé bylinky, zeleninu či ovoce

Patří k vašemu bytu balkon? Možná se o něj moc nezajímáte. Přitom právě balkon může být další zajímavou součástí bytu, stačí mu věnovat trochu času. Zařiďte si ho podle svého a možná tam budete chodit opravdu rádi.

Víte, že z trochu prostornějšího balkonu můžete vytvořit malou zahradu? Vejdou se na něj květináče a truhlíky s mnoha barevnými květinami, které z balkonu udělají příjemné místo jako stvořené k odpočinku na čerstvém vzduchu. S mnoha květinami, které hýří barvami, se na balkoně budete cítit jako v ráji.

Navíc si právě zde můžete vypěstovat různé bylinky, které pak v čerstvé podobě (nikoli sušené z obchodu) můžete použít při přípravě jídla. Nezapomínejte ale rostliny také pečlivě zalévat a hnojit.

Jahody přímo z balkonu?

Kromě květin můžete na balkoně pěstovat i zeleninu, samozřejmě takovou, která je pro to vhodná. Hodí se třeba keříčková rajčata nebo papriky.

Věřili byste, že můžete mít i domácí jahody vypěstované na balkoně? Stačí vybrat odrůdu jahod, která je určena pro pěstování v nádobách a zanedlouho můžete sklízet sladké plody. A nemusíte vlastně vůbec vyjít z bytu. Zelenina i ovoce ale potřebují hodně slunce, proto nejprve zjistěte, zda na váš balkon během dne dopadají vůbec nějaké sluneční paprsky.

Na balkoně můžete i relaxovat

Pokud na balkon nechodíte, protože má průhledné zábradlí a máte málo soukromí, zkuste to změnit. Skrz zábradlí už nemusí být vidět, když na něj připevníte dřevěné laťky nebo ho zakryjete jinak. 

Na balkon klidně přineste zahradní nábytek a relaxujte - skoro jako na terase u domu. Můžete se zkusit na baloně i opalovat.

 

Právě se děje

Další zprávy