Dopřejte domovu podzimní dekorace

Andrea Berniová
31. 10. 2012 11:36
Proč zdobit interiér až na Vánoce? Sežeňte nebo vytvořte podzimní dekorace, není to tak těžké
Přineste si podzim domů
Přineste si podzim domů | Foto: Thinkstock

Vánoční výzdoba, to je klasika, které asi zůstane ušetřen málokterý interiér (a někdy i exteriér). Veselé, barevně blikající osvětlení, spousta jehličí, třpytivých dekorací, svíček a mašlí. Ale co podzimní výzdoba? Málokdo nakupuje či vytváří podzimní dekorace. Zkuste to. Interiér bude hned vypadat veseleji.

Jak tedy vyzdobit byt či dům v podzimním duchu? Začněte tím, že na stůl postavíte vázu s podzimními rostlinami. Není nic jednoduššího než se projít po okolí (či vlastní zahradě) a přinést si domů pár větviček šípků, jeřabin či jiných rostlin. Obzvlášť sytě červené šípky podzimní atmosféru přímo vyzařují.

Pověste si na dveře podzimní věnec

Vánoční věnec na dveře určitě znáte. Ale co ten podzimní? Můžete koupit proutěný, anebo slaměný korpus a ozdobit ho tím, co vám připomíná podzim. Ideální budou hnědé a zelené barvy, případně červená. Opět tak najde uplatnění šípek, velmi dobře ale bude vypadat také břečťan.

K věnci můžete lepicí pistolí připevnit i žaludy, kaštany či bukvice, zkrátka typické znaky podzimu. Pokud na vytváření dekorací nemáte čas, chuť, anebo o sobě víte, že aranžování vám zrovna nejde, zajděte do květinářství či do hobby marketu a nějakou podzimně vypadající dekoraci si kupte.

Nezapomínejte na truhlíky na oknech. Můžete do nich naskládat menší dekorativní dýně, přidat pár šlahounů břečťanu nebo vřes a také lýkovou mašli. Kreativitě se meze nekladou.

Do tvoření se mohou zapojit i vaše děti. Na velkou čtvrtku jim namalujte strom - kmen a větve bez listí. K větvím stromu pak mohou děti nalepit barevné listy, které venku nasbíraly. Možná vaše ratolesti přijdou s vlastními nápady.


 

 

Právě se děje

Další zprávy