Jaro je tady. Přivítejte ho jarními dekoracemi

Andrea Berniová
18. 3. 2012 1:28
Dekorace pomohou vytvořit jarní atmosféru u vás doma
Sahara Rally. Patří do skupiny takzvaných Darwinových hybridů. Jsou vysoké a kvetou pozdě, až kolem poloviny května.
Sahara Rally. Patří do skupiny takzvaných Darwinových hybridů. Jsou vysoké a kvetou pozdě, až kolem poloviny května. | Foto: Ondřej Besperát

Jaro přichází a vy se na něj už můžete připravit. Co třeba přivítat ho jarními dekoracemi umístěnými nejen v interiéru? Zimní šeď už definitivně mizí a brzy budou všude květy, listy a pestré barvy. Přizpůsobte tomu svůj domov.

Jak si domů přinést jaro?

Pokud jste tak ještě neudělali, z truhlíků za okny už rozhodně vyndejte naaranžované jehličí s červenozlatými mašlemi. Kupte si aranžovací hmotu pro živé rostliny, namočte ji a zapíchejte do ní různé větvičky, které již brzy pokvetou nebo se obklopí lístky. Pokud chcete mít za okny zeleno hned, nastříhejte šlahouny břečťanu, ustřihnutý konec zapíchněte do hmoty a šlahoun naskládejte na okraj truhlíku.

Můžete použít i jiné prvky, fantazii a druhům flóry se meze nekladou. Na větvičky pak můžete ještě pomocí drátku připevnit například barevné kuličky z proutí, anebo navázat látkové mašličky v jarní barvě. Domů můžete například nastříhat větvičky břízy a opět je ovázat mašličkami. V teple vašeho domova se brzy zazelenají první lístky. Větvičky ovocných stromů vám doma vykvetou a přinesou už opravdové jaro. Narcisy nebo tulipány v květináčku vám určitě navodí jarní náladu. Stejně tak primulky a další květiny.

Hlavně to nepřehnat

Později můžete k jarním dekoracím přidat ještě velikonoční prvky. Jen pozor, aby těch barev a ozdob nebylo moc. Pokud chcete koupit umělé rozkvetlé větvičky, dobře si je prohlédněte a přemýšlejte, jestli vypadají alespoň trochu jako ty pravé, nebo je to pouze nepovedená napodobenina. Nejen kvůli nim by se sebepečlivěji naaranžovaná jarní či velikonoční výzdoba mohla změnit v nepřirozený kýč.


 

Právě se děje

Další zprávy