Díky nanonátěru budete doma dýchat čistý vzduch

Andrea Berniová
1. 10. 2012 15:47
Věděli jste, že nátěr může nahradit čističku vzduchu? Neporouchá se a pracuje zdarma

Chystáte se vymalovat interiér? Barvy vybírejte podle typu místnosti a podle zařízení. Do ložnice se hodí studené barvy, třeba modrá nebo zelená. Do obývacího pokoje použijte naopak teplé barvy. V kuchyni vymalujte červeně, v pracovně či dětském pokoji žlutě. Tato barva podporuje soustředění.

Nezapomeňte veškeré vybavení (hlavně nábytek a podlahu) přikrýt, aby ho kapající barva neponičila. Ale co kdyby váš nátěr dokázal pročistit vzduch v místnosti? Zkuste nanonátěr.

Nanonátěr zlikviduje škodliviny ve vzduchu

Tento typ nátěru opravdu přispívá k lepší kvalitě vzduchu u vás doma. Nanonátěr se většinou nanáší stříkáním. Nechte ho aplikovat na strop, jeho nanesení by měli provést odborníci. Díky cirkulaci vzduchu je účinek nátěru největší právě po jeho aplikaci na strop. Není ale problém nanést ho i na stěny.

A jak nátěr funguje? Je aktivován slunečním světlem (tedy ultrafialovým zářením). Dokáže ze vzduchu odstranit všechno, co pro obyvatele místností není příznivé, tedy různé výfukové zplodiny, viry a bakterie, plísně, karcinogenní látky a dokonce i zápachy. Můžete si tak alespoň doma užívat zdravějšího vzduchu s minimálním množstvím škodlivin. To ocení především astmatici a alergici. Ale co když do místností nedopadá dostatek slunečního světla, které má nátěr aktivovat? Pomohou UV lampy.

Díky nanonátěru získáte domácí čističku vzduchu, která ale ke své činnosti nepotřebuje elektrickou energii a neporouchá se. Nátěr bude stále zbavovat vzduch škodlivin - tedy dokud ho mechanicky neodstraníte, třeba seškrábáním.

 

 

Právě se děje

Další zprávy