Změna vzhledu i funkcí. Nissan přichází s novou Microu

Tomáš Rybecký
14. 6. 2013 17:25
Nový Nissan Micra láká na design i moderní technologie

Nová verze jednoho z nejvýznamnějších vozů nabídky automobilky Nissan nemá být pouhým faceliftem. Micra přináší výrazné změny v designu karoserie a posun v technologiích, jako je systém NissanConnect.

Změnou prošla karoserie vozu, zejména pak maska a záď. Micra dostala novou mřížku chladiče, která je bližší současnému charakteru vzhledu vozů Nissan. Micra je nyní dostupná ve dvou nových výrazných barvách a s novými 16" a 15" hliníkovými koly. Nissan také rozšířil nabídku doplňků, kterými je možno Micru více individualizovat. Parkování vozu s krátkým rozvorem není obtížné, pro méně zdatné však Nissan doplnil pokročilý parkovací systém s měřením parkovacího místa.

Interiér je vybaven novými technologiemi včetně multimediálního systému NissanConnect, zahrnujícího vstupy pro externí zvukové zařízení a USB. Systém dále nabízí nové rádio a nejmodernější navigační systém s 5, 8" dotykovou obrazovkou. Navigační systém umožňuje výpočet a vyhledání nejekonomičtější trasy. Trasu lze také naplánovat předem na počítači nebo tabletu a pomocí funkce Google Send-To-Car následně odeslat do vozu.

V nejvyšší verzi Tekna je volitelně k dispozici panoramatická střecha, inteligentní klíč a systém startovacího tlačítka. Pod kapotou se skrývá přeplňovaný zážehový motor 1,2 l DIG-S s přímým vstřikováním. Motor má výkon 98 k. Patří mezi nejekonomičtější zážehové motory vůbec, což potvrzuje i spotřeba 4,1 l/100 km a emise CO2 nepřesahující 120 g/km.

Micra se vyrábí v Indii, Thajsku, Mexiku a Číně a prodává se v 56 zemích světa. V Evropě se nová verze objeví v září.

 

Právě se děje

Další zprávy