Že sníh a motorky nejdou dohromady? Harley-Davidson v závodu na sjezdovce ukáže opak

Jan Markovič Jan Markovič
25. 1. 2018 8:33
V neděli proběhne první závod amerických motocyklů Harley-Davidson na sněhu do vrchu. Jezdci se na trať postaví se speciálně upravenými stroji na pneumatikách s hřeby.
Harley Davidson pořádá závod ve zdolání zasněženého kopce. Podívejte se na upoutávku | Video: Harley-Davidson

Hřeby, lopatky nebo dokonce pásy. To potřebují speciálně upravené motocykly Harley-Davidson, na kterých se v neděli bude závodit v jízdě do vrchu. Asfalt totiž nahradil sníh, konkrétně koridor snowboard-crossové sjezdovky SuperPipe v americkém Aspenu. Na trať se nevydají všichni najednou, závod proběhne formou vyřazovacích duelů.

Jako základ pro speciální motocykly posloužil model Harley-Davidson Sportster. Kromě unikátních pneumatik nebo pásů dostal i prodloužený rám kyvné tyče, který by měl zajistit větší stabilitu. Technici také upravili dvouválcový motor, jenž by nyní měl nejlépe fungovat ve vysokých otáčkách.

Závod nazvaný Harley-Davidson Snow Hill Climb je vůbec prvním podobným počinem americké značky. V lyžařském středisku Aspen v Coloradu proběhne v rámci slavného sportovního festivalu X Games. Živý on-line přenos bude možné sledovat na oficiálním youtubovém kanálu výrobce motocyklů, který najdete zde.

Na čem se bude závodit:

 

Právě se děje

Další zprávy