Volkswagen Up! dostal cenu za nouzové brzdění

Zbyněk Klíč
2. 2. 2012 8:20
Volkswagen Up! je dosud jediným vozem v segmentu, který může být vybaven funkcí City pro nouzové brzdění
Foto: VW

Nejmenší model značky Volkswagen získal další ocenění. Po zisku pěti hvězdiček v nárazových testech Euro NCAP za bezpečnostní koncepci obdržela funkce City pro nouzové brzdění v modelu Up! ocenění Euro NCAP Advanced. To je od roku 2010 udělováno nezávislou organizací Euro NCAP zaměřenou na ochranu spotřebitelů.

Model Up!, který vyšel nejlépe v segmentu malých vozů, zajišťuje v případě nehody vysokou úroveň ochrany jak dospělých cestujících, tak i dětí. K tomu přispívá také bezpečnostní výbava, jejíž součástí může být na přání dodávaná funkce City pro nouzové brzdění, která je automaticky aktivní při rychlostech od 5 do 30 km/h. Funkce City sleduje prostřednictvím laserového senzoru uloženého v horní části čelního okna prostor před vozem do vzdálenosti deseti metrů a na základě toho vyhodnocuje riziko případné kolize.

V závislosti na rychlosti jízdy a příslušné situaci dokáže funkce nouzového brzdění snížit prostřednictvím automatického brzdění intenzitu nárazu nebo nehodě dokonce zcela zabránit. Volkswagen Up! je dosud jediným vozem v segmentu, který může být vybaven funkcí City pro nouzové brzdění.

 

Právě se děje

Další zprávy