Víkendová Motortechna láká fanoušky veteránů do Brna

Zbyněk Klíč
26. 10. 2011 10:03
Víkendová výstava veteránů Motortechna láká na desítky vozů a motorek z několika evropských zemí

Praha/Brno - Víkendový zrušený veletrh automobilů Autoshow Praha zkřížil plány automobilovým fanouškům, kteří se chystali prohlédnout si novinky letošního roku. Náhradou jim však může být brněnský festival Motortechna, který se uskuteční v sobotu 29. října na brněnském výstavišti.

Festival Motortechna se koná dvakrát ročně na jaře a na podzim. Od roku 2003 se na něj sjíždějí vystavovatelé historických vozů, aby milovníkům ukázali (a případně prodali) stará auta, motocykly, náhradní díly nebo sběratelské předměty.

Brány výstaviště budou návštěvníkům otevřeny od sobotních osmi hodin, jednodenní vstupenka přijde na 130 korun a dalších 50 za případné parkování. Nejlepší doprava na Výstaviště je autem z dálnice od Prahy i Olomouce na sjezdu Brno-západ, odkud je to na místo coby kamenem dohodil. Při cestě od Svitav je nejjednodušší cesta po silnici E461, poté v Brně na ulici Hradecká směrem na Prahu, odkud vede sjezd na Žebětín, Kohoutovice a Nový Lískovec. Poté je to necelý kilometr na Výstaviště. Z Břeclavi vede cesta přes D2, sjezd E65, poté pokračování po D1, výjezd 1-A Brno-jih směrem na Svitavy, následovaný výjezdem 194A-B směrem na Brno-centrum (zde se napojuje i cesta od Zlína ze silnice E50) a nakonec výjezdem 194B na Brno-centrum.

Cestující hromadnou dopravou se v případě cesty vlakem dopraví na Výstaviště tramvají číslo 1, která jede přímo od budovy nádraží až k budově Výstaviště zhruba deset minut. Cestující autobusem mají několik možností - buď na zastávce Zvonařka nasednout na autobus 51 nebo 84, dojet na Mendlovo náměstí a odsud tramvají číslo 1 na Výstaviště, a nebo na Mendelovo náměstí dojet tramvají číslo 9 a odsud opět tramvají číslo 1. Cesta trvá také zhruba deset minut.

Mezi vystavovateli na jarním setkání byli například VAC Brno, Veteran Praga Car Club Brno, Skútr klub Čezeta, VCC Dvůr Králové n. L. a občanské sdružení Policejní historická společnost a jejich účast se dá očekávat i letos. Návštěvnost akce má narůstající tendenci, nejnovější čísla hovoří o přibližně 430 prodejcích a 3400 zájemcích o koupi či prohlídku, a to nejen z Čech, ale i Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska, Německa, Slovinska, Litvy, Itálie, Holandska, Francie či Norska. Na výstavě bývá v expozicích pravidelně k vidění na šest desítek aut a kolem čtyřiceti motocyklů.

 

Právě se děje

Další zprávy