Ve Vrchlabí bude Škodovka dělat více převodovek

Radek Pecák Radek Pecák
14. 5. 2012 15:27
Dělníci se tak nebudou muset za prací stěhovat
Foto: Škoda-auto

Vrchlabí - Místo tisícovky bude Škoda-Auto v závodě Vrchlabí vyrábět 1500 automatických převodovek denně. K navýšení na tuto kapacitu dojde v polovině roku 2013.

Mluvčí Škoda-Auto Jozef Baláž informoval, že jde o výsledek jednání na koncernové úrovni. Jednání se účastnili i odboráři.

Převodovky se ve Vrchlabí začnou vyrábět letos v září 2012.

S rozšířením kapacit o 50 procent se od roku 2013 podstatně zlepší vytížení závodu ve Vrchlabí. „Společně se zástupci zaměstnanců a koncernem Volkswagen jsme přijali dobré rozhodnutí. Toto usnesení dává závodu a jeho zaměstnankyním a zaměstnancům jasné perspektivy do budoucna," zdůraznil člen představenstva společnosti Škoda za oblast personalistiky Bohdan Wojnar.

Odbory žádaly prodloužení výroby aut 

Odboráři se dosud obávali o osud části zaměstnanců závodu, zejména těch, kteří dosud montují modely Octavia a Roomster. Produkce aut přitom v tomto závodě na konci letošního roku skončí.

První část zaměstnanců Vrchlabí se již začala na výrobu převodovek připravovat v novém školicím centru.

O tom, že se ve Vrchlabí budou vyrábět převodovky DQ200 bylo rozhodnuto už vloni. Sedmistupňová dvouspojková převodovka DQ200 patří k nejmodernějším automatickým převodovkám v automobilovém průmyslu. Převodovka DQ200 - kde ,D' znamená přímo řazená (,direktschaltend') a ,Q' příčné uložení (,Quereinbau') - poskytuje komfort řazení automatické převodovky v kombinaci s rychlým řazením bez přerušení toku hnací síly.

--------------------------------------------------------------------------------

Prodej automobilů Škoda.

 

Právě se děje

Další zprávy