V obchodech docházejí zimní pneu, šance je na internetu

Zbyněk Klíč
18. 11. 2011 13:56
Přes internet se prodá téměř třetina zimních pneumatik, podíl elektronických nákupů stoupá
Foto: Aktuálně.cz

Řidiče trápí nedostatek zimních pneumatik. Podle Asociace pro elektronickou komerci (APEK) za to může novela zákona, která přikazuje zimní obutí od listopadu do března. Před tímto obdobím se proto zvyšuje poptávka po nových gumách a prodejny nestíhají nápor motoristů. Záchranou pro řidiče tak jsou elektronické obchody.

Ani zde však nemusejí vždycky pochodit. „Řidiči, kteří ještě nemají zimní pneumatiky a nemohou je sehnat v kamenné prodejně, mají šanci v internetových obchodech. Přesto ani zde nemusí vždy uspět. Některé rozměry mohou být brzy vyprodány, především pak jejich levnější typy, takže i nákup přes internet se nevyplatí odkládat," uvedl výkonný ředitel APEK Jan Vetyška.

Dle odhadu serveru pneumatiky.cz se přes internet prodá téměř třetina zimních pneumatik. V horizontu několika let to však může být až padesát procent. Nákup pneumatik  v internetových obchodech rok od roku stoupá. Například e-shop vivapneu.cz hlásí růst návštěvnosti ve srovnání s loňským rokem o osmadvacet procent.

 

Právě se děje

Další zprávy