V Nošovicích vyrobili auto s výrobním číslem 300 000

Radek Pecák Radek Pecák
11. 11. 2010 7:32
auto

Po dvou letech od zahájení výroby sjel z výrobního pásu v automobilce Hyundai v Nošovicích vůz s pořadovým číslem 300 000.  Stejný počet aut by přitom tato továrna chtěla vyrábět ročně.

Přiblížit by se tomuto cíli chtěla již příští rok, kdy bude zahájena třísměnná výroba.

Foto: Radek Pecák

"Třetí směnu chceme rozjet v příštím roce, ale nejsem zatím schopen říct kdy konkrétně. Hodně je to závislé na stavbě převodovkárny. Nábor nových lidí začne až po novém roce," řekl agentuře ČTK mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Ten také věří, že by mohli začít stavět druhou halu na výrobu převodovek na jaře příštího roku. "Za půl roku by mohla být postavena," uvedl. Během příštího roku firma plánuje zaměstnat dalších přibližně 1000 lidí k současným 2600.

Od druhého čtvrtletí je kapacita automobilky zcela vytížena. "Dá se říct, že nyní nestačíme vyrábět, protože při naší současné výrobní kapacitě, která je 200 000 aut ročně, každý kvartál, počínaje druhým čtvrtletím letošního roku vyrábíme přes 50.000 aut. Čili jedeme na hranu našich technických možností při dvousměnném provozu," uvedl Vaněk.

V současné době se v nošovické automobilce vyrábějí čtyři modely - i30, i30cw kombi, ix20 a Kia Venga.  Automobily dodávají do více než 50 zemí, nejvíce do Německa a Velké Británie.

 

Právě se děje

Další zprávy