Castrol, Mogul, Tatra. Kopřivnická automobilka uvádí na trh vlastní oleje

Eva Srpová Eva Srpová
13. 2. 2024 13:54
Kopřivnický výrobce nákladních vozů Tatra bude pod svou značkou prodávat vlastní oleje a maziva. Tvrdí, že jsou pro vozy, které jsou určené do náročných podmínek, nejvhodnější.
Foto: Tatra Trucks

Automobilka Tatra Trucks bude prodávat pod svou značkou oleje a maziva, která mají být určená pro její nákladní vozy. 

"Dodáváme automobily pro nejrůznější účely, které jsou v provozu na silnicích i v těžkých terénech za všech klimatických podmínek. Vozy Tatra při své náročné službě potřebují odpovídající péči a servisní zázemí, nově tak bude kopřivnická automobilka distribuovat i vlastní oleje a maziva," uvedla značka ve své tiskové zprávě.

Oleje Tatra firma vyvinula ve spolupráci s TotalEnergies, jedním z nejznámějších výrobců maziv. Má se jednat o motorové, převodové i hydraulické oleje, speciálně pro vozy Tatra všech modelových řad.

Firma připomíná, že TotalEnergies dokáže přizpůsobovat maziva podle konkrétních požadavků automobilky a nové motorové a převodové oleje Tatra splňují náročné požadavky jak pro nové, tak i pro starší modely vozidel této značky. Kolik bude litr oleje Tatra stát a zda bude cenově srovnatelný s oleji doposud doporučovaných značek, ale firma neuvedla.

"Chceme tímto způsobem pro dealery, partnery i zákazníky zajistit distribuci olejů a maziv s garantovanou kvalitou, kterou může kontrolovat. Kontroly budou prováděny pravidelně prostřednictvím laboratorních zkoušek, které bude možné uskutečňovat i přímo u zákazníka. Tatra tak zajistí i to, že její vozy budou při opravách v autorizovaných servisech plněny stejnými oleji a mazivy, s jakými opouštějí výrobní linku," dodává kopřivnický výrobce.

Firma informuje, že chce v budoucnu rozšiřovat nabídku doplňkových výrobků.

Aktivita Tatry není mezi výrobci aut neobvyklá. Například BMW ve spolupráci se společností Shell vyvinul vlastní řadu olejů BMW Twin Power Turbo. S výrobcem olejů Castrol vyvinul vlastní produkt také Volkswagen, jeho řada motorových olejů je doporučená pro použití ve vozidlech Volkswagen, ale i Audi, Škody Auto či Seatu.

Také Mercedes-Benz má vlastní řadu olejů, tu vyvinul ve spolupráci se značkou Fuchs Oil.

 

Právě se děje

Další zprávy